Premium Kwaliteit bij NaxcarWheels

Kwaliteit is onze N°1 Prioriteit: Bij ons koopt u enkel kwalitatieve velgen en banden van officiële merken.

Waarom imitaties niet enkel goedkoop maar ook erg gevaarlijk kunnen zijn:
Het kan zeer aanlokkelijk zijn om een goedkoop alternatief van de wielen waar u altijd al van droomde te monteren onder uw wagen.
Maar er zijn ook zeer grote risico's verbonden aan Imitaties van een Premium Merk.
Wanneer een deal op internet of via een veiling-website "te goed lijkt om waar te zijn", is dit in 99% van de gevallen ook zo.

De keuze tussen Imitaties of Echte wielen is bij zoveel mensen een zaak tussen goedkoop of duur, terwijl het eigenlijk om veiligheid gaat.
Uiteraard speelt budget een grote rol binnen uw keuze, daarom dat er ook een aanzienlijke keuze is binnen de Premium Merken,
om voor ieders budget iets te kunnen aanbieden. Maar dit is ook waarom bepaalde Prestige Merken zo veel duurder zijn dan andere Merken.
Doorgaans is de norm: "hoe duurder de velg, des te meer ontwikkeling er in het proces zit". (Gekozen materialen spelen uiteraard ook mee.)

Waarom vormen Imitaties nu dergelijk risico ?

Jammer genoeg produceren Imitatie-Merken zoveel mogelijk wielen in een zo kort mogelijke tijd.
Hiervoor slaan ze cruciale stappen over die normaal tot het productie-proces behoren en kunnen tests inzake duurzaamheid, belastbaarheid en het belangrijkst van al: veiligheid, niet plaatsvinden. Om deze stappen maximaal te benutten is er een aanzienlijk budget en uiteraard tijd nodig, 2 zaken waar bij Imitaties flink op bespaard wordt, met alle gevolgen vandien.

De grootste factor wat van deze wielen een waar gevaar maakt is het proces hoe de wielen gemaakt worden.
Bij velgen wordt er vaak gebruik gemaakt van "Gravity Casting", wat wil zeggen dat er heet vloeibaar materiaal in een mal gegoten wordt dat men dan laat afkoelen.
Wanneer de velg koud is wordt deze uit de mal geslagen en wordt overtollig materiaal afgeboord en afgewerkt.
Er wordt geen gebruik gemaakt van hogedruk-ruimtes of dergelijke waardoor het materiaal van de velg een zeer poreus geheel vormt.
Als je daarbij weet dat de wielen enorme krachten te verwerken krijgen is het niet ongewoon dat deze velgen het begeven en gewoon doorscheuren aan de spaken of zelfs op de velgrand. Imitaties staan erom bekend te beginnen schokken bij hevig remmen, bij het nemen van bochten of bij hogere snelheden op de snelweg door inkrimping of uitzetting van het poreuze materiaal, wat zeer slecht kan aflopen voor u of uw mede-weggebruikers rondom u.

De afwerking en duurzaamheid van Imitatie-wielen zijn veel slechter dan de wielen van de Merken waar deze van afgeleid worden.
Premium Merken plaatsen vaak een extra toplaag of beschermende coating om de wielen te beschermen tegen vuil, steenslag, oxidatie of beschadigingen.
Imitatie-velgen hebben ook vaak een fake "gepolijste afwerking, welke er bij aanschaf op zich goed uitziet maar na een bepaalde tijd begint af te pellen en een lelijke, niet-egale laag achterlaat.

 Wij adviseren u dus om iets meer te betalen voor Kwaliteit. Niet voor onze portefeuille, maar voor uw Veiligheid !
d7ee529c2c0e5a4fc1c91a97fe0a02b7-1